ГоловнаСвіт

США допускають можливість військових дій проти КНДР у разі провокацій, - Тіллерсон

У Держдепі США побоюються, що рівень загрози з боку програми озброєння КНДР зросте.

США допускають можливість військових дій проти КНДР у разі провокацій, - Тіллерсон
Рекс Тиллерсон
Фото: podrobnosti.ua

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати розглядають можливість військових дій проти КНДР у разі провокації.

Про це він сказав в Сеулі на спільній прес-конференції з головою МЗС Південної Кореї Юн Бен Се, додавши, що "політика стратегічного терпіння Вашингтона закінчилася", передає СNN.

"Звичайно, ми не хочемо, щоб дійшло до військового конфлікту,.. але, очевидно, якби Північна Корея вжила заходів, які загрожували б південнокорейським військам або нашим власним силам, то отримала адекватну відповідь", - підкреслив Тіллерсон.

За його словами, можливість ведення військових дій розглядається, якщо рівень загрози з боку програми озброєння КНДР зросте.

"Якщо вони (КНДР - ред.) підвищать загрозу програми їхніх озброєнь до рівня, який, на нашу думку, потребує дій, то така можливість розглядається", - зазначив він.

Напередодні Тіллерсон заявив, що зростання загрози з боку ядерної програми КНДР показало чітку необхідність у "новому підході" до КНДР.

Нагадаємо, 6 березня Північна Корея запустила відразу чотири балістичні ракети в бік Японського моря. Три з них пролетіли близько тисячі кілометрів і впали в море в ексклюзивній економічній зоні Японії, четверта теж упала в море, але в іншому місці.

Попередній ракетний запуск КНДР здійснила 12 лютого. На ньому також був особисто Кім Чен Ин. Пуск ракети оголосили успішним.

На початку року лідер КНДР оголосив, що його військові близькі до створення балістичної ракети далекого радіусу дії, здатної долетіти до американського узбережжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram