ГоловнаСвіт

Український експорт в італійський регіон Венето у 2016-му перевищив експорт у Великобританію, Францію чи в Австрію, - дипломат

Італія є на другому місці за експортом української продукції.

Український експорт в італійський регіон Венето у 2016 році перевищив експорт у Великобританію, Францію чи Австрію.

Про це посол України в Італії Євген Перелигін написав на своїй сторінці у Фейсбуці за результатами бізнес-форуму у Венеції.

"Величезний інтерес місцевого бізнесу до економічної співпраці з Україною базується на тому факті, що минулого року український експорт в цей регіон склав близько 500 млн дол. США, а товарообіг України з Венето перевищував товарообіг нашої країни з такими країнами, як Болгарія, чи Греція, чи Данія, чи Норвегія, чи Португалія, чи Сербія, чи Фінляндія, чи Швеція", - написав посол.

За його словами, українсько-італійська економічна співпраця вийшла на такий рівень, коли для презентації потенціалу двосторонньої співпраці нам охоче надають кращі зали. "Вчора у прекрасному палаці Ca 'Vendramin у Венеції, де ще 500 років тому було відкрито перше в Європі казино, в присутності регіональної влади і підприємців Венето представив результати і перспективи двосторонньої співпраці", - повідомив Євген Перелигін.

Посол зазначив, що трьома головними регіонами для українського експорту є Венето (N1), Емілія-Романья і Ломбардія.

Він також розповів, що під час форуму найжвавіша дискусія розгорнулася навколо повторного досягнення рівня 5 млрд доларів США у двосторонній торгівлі, якого майже домоглися 2012 року (за статистичними даними України, у 2016 торгівля становила 3,3 млрд доларів, італійські дані відрізняються на 5-6%, що, в принципі, нормально).

Найцікавішим моментом форуму дипломат назвав виступ менеджера "Belmonte Srl" (компанія, у якої в Україні 2 підприємства легкої промисловості) з нищівною критикою Брюсселя через "зарегульованість" процесу експорту з України продукції, виробленої з давальницької сировини.

За даними Є. Перелигіна, у 2016 році на 33% збільшено обсяги ввезення з Італії обладнання для оновлення виробничих потужностей українських підприємств, збережено високий рівень експорту української продукції, італійські інвестиції в економіку України зросли на 19%.

У форумі взяли участь понад сто зацікавлених учасників - від дистриб'юторів топ-брендів Eccelenza Italiana до виробників енергетичного, агропромислового та медичного обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram