ГоловнаСвіт

Промова Трампа в Конгресі побила за рейтингом "Оскар"

Трамп пов'язав помилки на церемонії кіноакадемії з надмірною політизацією "Оскару".

Промова Трампа в Конгресі побила за рейтингом "Оскар"
Фото: EPA/UPG

Звернення до Конгресу президента США Дональда Трампа на 30% випередило за кількістю глядачів церемонію вручення премій "Оскар" Американської кіноакадемії.

Про це свідчать дані рейтингової фірми Nielsen, повідомляє РИА Новости.

Звернення Трампа до Конгресу дивилися в кожен момент трансляції в середньому 43 мільйони глядачів, тоді як церемонію "Оскар" минулої неділі дивилися 32,9 мільйона.

Трамп випередив за рейтингом перше звернення президента Джорджа Буша-молодшого у 2001 році, яке зібрало біля екранів 39 мільйонів осіб, але відстав від першого звернення президента Барака Обами, яке дивилися 52 мільйони глядачів. Рейтинг промови Трампа не включає онлайн-трансляції і низку телеканалів, таких як телекомпанія C-Span, яка транслює політичні події у Вашингтоні.

Трамп негативно поставився до церемонії кіноакадемії цього року, де його знову критикували зі сцени актори. Президент США утримався від прямої відповідної критики у Twitter, що для нього нетипово. Однак в телеінтерв'ю він припустив, що конфуз наприкінці церемонії, коли помилково оголосили не того переможця в найпрестижнішій номінації "Найкращий фільм", стався через надмірну політизацію "Оскару".

Нагадаємо, нинішня церемонія вручення "Оскарів" залишиться в історії завдяки помилці, що сталася у фіналі церемонії, коли приз за найкращий фільм року помилково вручили "Ла Ла Ленду". Після того як команда, яка зняла фільм, піднялася на сцену і почала виголошувати подячні промови, з'ясувалося, що справжній переможець - драма "Місячне сяйво" Баррі Дженкінса. Американська кіноакадемія і PwC, яка займається підрахунком голосів академіків, попросили пробачення і пообіцяли детально розібратися в події.

На 89-х "Оскарах" сталася ще одна велика помилка. У секції "In Memoriam", в якій згадують кінематографістів, які відійшли протягом року, показали фотографію живої продюсерки Джен Чемпен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram