ГоловнаСвіт

Кількість жертв сходження лавини на готель в Італії зросла до 24 (оновлено)

П'ятеро людей, як і раніше, вважаються зниклими безвісти.

Кількість жертв сходження лавини на готель в Італії зросла до 24 (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

Кількість загиблих у результаті сходження лавини на готель у горах у центральному регіоні Італії зросла до 21 людини.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Ще восьмеро людей як і раніше вважаються зниклими безвісти, їх продовжують шукати рятувальники. Напередодні повідомляли про 17 жертв сходження лавини.

Оновлено: Рятувальники витягли тіла ще двох жертв з-під лавини, кількість загиблих збільшилася до 23 осіб, повідомляє агентство Рейтер.

У цей час зниклими безвісти залишаються шестеро осіб. Пошукова операція триває. 11 людей вдалося врятувати.

Оновлено о 15:47. Рятувальники витягли з-під завалу тіло ще однієї жертви, молодої жінки, повідомляє агентство ANSA. Загиблою виявилася 33-річна секретарка готелю.

На цей момент п'ятеро людей вважаються зниклими безвісти.

Лавина зійшла на готель у горах 18 січня. У цей момент у ньому перебували близько 35 осіб. Через добу після того, як готель завалило снігом, рятувальники знайшли шістьох осіб, що вижили, а потім ще чотирьох. Окрім того, із заваленого лавиною готелю витягли трьох цуценят.

Сходження лавини викликав землетрус, що стався в центральній Італії. Підземні поштовхи тривали протягом декількох годин і спровокували сходження снігу з гір. Прокуратура міста Пескара розпочала розслідування у зв'язку з інцидентом. Незважаючи на те, що Абруццо став регіоном, в якому поштовхи відчувалися найвиразніше, італійська влада не евакуйовувала постояльців готелю Rigopiano.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram