ГоловнаСвіт

Трамп зібрався реформувати ЦРУ і Нацрозвідку США

Майбутній президент США вважає розвідувальну спільноту політизованою.

Трамп зібрався реформувати ЦРУ і Нацрозвідку США
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп проводить консультації зі своїми радниками з питань реструктуризації Офісу директора Національної розвідки США (ODNI).

Про це пише газета

The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

За інформацією співрозмовників видання, Трам переконаний, що Нацрозвідка США стала "роздутою і заполітизованою".

За даними джерел газети, радники обраного президента також працюють над планом реформи Центрального розвідувального управління (ЦРУ). Зокрема, обговорюються плани скорочення персоналу в штаб-квартирі ЦРУ у Вірджинії та збільшення числа людей, які працюють на ЦРУ в різних країнах. Прокоментувати газеті цю інформацію в ЦРУ відмовилися.

"Команда Трампа вважає, що розвідувальна спільнота стає абсолютно політизованою", - наводить видання слова одного зі співрозмовників. "Усі вони [агентства] повинні бути спрощені. Основну увагу буде зосереджено на реорганізації агентств і їхній взаємодії між собою", - додав співрозмовник.

Національна розвідка США була створена після терактів 11 вересня 2001 року. Відомство об'єднує 17 окремих урядових установ США, які збирають інформацію і ведуть розвідувальну діяльність в інтересах держави.

Повідомлення про плани Трампа реорганізувати Нацрозвідку США надходять на тлі критики обраного президента на адресу американських спецслужб з приводу їхніх висновків про те, що

до кібератаки на політичну систему США причетне керівництво Росії.

Напередодні у своєму Twitter Трамп написав, що "дуже дивно", що доповідь розвідки про так званих російських хакерів відклали до п'ятниці, 6 січня. До цього Трамп говорив, що не впевнений у причетності Росії до кібератак.

Наприкінці грудня минулого року адміністрація діючого президента США Барака Обами оголосила про розширення списку антиросійських санкцій. Вашингтон звинуватив Москву у втручанні у виборчий процес. Тоді Трамп пообіцяв зустрітися з керівництвом розвідки й отримати більше інформації про докази причетності Москви до кібератаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram