ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Нічні вовки" отримали путінський грант на "мотоциклетні паломництва"

Президентські гранти отримала також низка пропагандистських російських організацій.

"Нічні вовки" отримали путінський грант на "мотоциклетні паломництва"
"Ночные волки"
Фото: nwrussia.info

Пропутінський мотоклуб "Нічні вовки" отримав 3,1 млн рублів (близько $51 тис.) у формі президентського гранту на проект "Слов'янський світ".

З підсумками розподілу грантів для НКО ознайомилася "Російська служба Бі-бі-сі".

Суть проекту, на реалізацію якого "Нічні вовки" отримали грант, полягає в "мотоциклетних та автомобільних паломництвах і пробігах, спрямованих на єднання братніх слов'янських народів шляхом громадської дипломатії", йдеться в заявці до проекту.

"Нічні вовки" вже неодноразово отримували путінські гранти. Згідно з підрахунками голови Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, організація і пов'язані з нею структури тільки в 2013-2014 роках отримали 56 млн рублів.

Окрім "Нічних вовків", президентський грант у розмірі 3 млн рублів отримав рух "Безсмертний полк Росії". Гроші, виділені руху, підуть на створення всеросійської гарячої лінії. Вона буде призначатися для протидії "політиці інформаційної війни, маніпулятивним технологіям, націленим на негативну переоцінку подій і підсумків Другої світової, Великої Вітчизняної війни".

З "деструктивною систематичною інформаційною роботою" має намір працювати і організація "Велика Північ". Вона отримала 3,5 млн рублів на проект "Єдиний Крим: розвиток, зміцнення та захист", який буде спрямований на боротьбу з такою роботою. Як вказується в заявці проекту, робота "здійснюється з території країн ближнього і далекого зарубіжжя і націлена на дестабілізацію національної єдності кримського регіону".

Президентський грант отримала і організація "Бойове братство", якою керує екс-губернатор Підмосков'я Борис Громов. Структура витратить 3 млн рублів на автопробіг містами Росії, під час якого покаже спектакль "Молода Гвардія".

Нагадаємо, в листопаді лідер "Нічних вовків" запропонував Путіну "комунізувати" герб Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram