ГоловнаСвіт

Президент Чехії побажав співгромадянам складного й ризикованого життя

За словами Земана, бажати всім здоров'я і щастя було б "трохи банально і досить нудно".

Президент Чехії побажав співгромадянам складного й ризикованого життя
Милош Земан
Фото: http://kenyadailyeye.jibostudios.com

Президент Чехії Мілош Земан досить оригінально привітав жителів своєї країни з 2017 роком, що настає. Зокрема, голова держави побажав співгромадянам, щоб в новому році вони зіткнулися з великим числом небезпек, ризиків і битв, які вони зможуть подолати.

Про це чеський лідер заявив в ефірі однієї з місцевих радіостанцій, повідомляє видання Lidovky.

Президент закликав людей до життя, повного ризиків, битв і перемог. За словами Земана, бажати всім здоров'я, щастя і довгих років життя було б "трохи банально і досить нудно".

"Ви знаєте, шановні слухачі, чого б мені хотілося вам побажати? Небезпечного життя. Тому що, якщо ви не будете брати участь в боях, то не зможете перемогти. Я бажаю вам успіхів", - сказав президент.

Він також додав, що офіційне новорічне привітання народу Чехії запише в замку Лани, де 2 січня прийме прем'єр-міністра Богуслава Соботка.

Варто відзначити, що Мілош Земан останнім часом робив заяви, які суперечать навіть інтересам його власної країни. Наприклад, влітку президент Чехії закликав провести в країні референдум про членство в ЄС і в НАТО. Однак уряд відкинув ці його заклики. Сам чеський президент не має повноважень ініціювати такі референдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram