ГоловнаСвіт

Єврокомісія пригрозила сімом країнам санкціями через Volkswagen

У деяких країнах немає законів, за якими Volkswagen можна притягнути до відповідальності за порушення екологічних норм.

Єврокомісія пригрозила сімом країнам санкціями через Volkswagen

Європейська комісія зробила попередження сімом країнам-членам у зв'язку зі скандалом навколо автомобільного концерну Volkswagen і маніпуляціями з даними про обсяги вихлопних газів дизельних автомобілів.

Про це повідомляє BBC.

За законами ЄС, використання приладів, що маскують завищений обсяг вихлопів, суворо заборонене. Уряди всіх країн ЄС повинні забезпечувати дотримання цієї заборони.

Як говориться в пояснювальній записці Єврокомісії, тільки національні регулятори можуть санкціонувати продаж тієї чи іншої моделі автомобіля в своїй країні, і тільки вони можуть покарати автовиробника за порушення тих чи інших стандартів.

Зокрема, винесли попередження Німеччині, Британії і ще п'ятьом країнам. Крім того, в Єврокомісії заявили, що Чехія, Греція і Литва взагалі не мають у своєму законодавстві положень, за якими Volkswagen можна притягнути до відповідальності за порушення екологічних норм.

У країн, яким висунули звинувачення, є 2 місяці, щоб відреагувати на них. В іншому випадку на них будуть накладені штрафні санкції.

У вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США заявило, що нове програмне забезпечення автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами дозволяє обходити перевірку рівня викиду машиною шкідливих речовин. Влада США зобов'язала компанію відкликати 500 тис. автомобілів. Ця операція обійдеться Volkswagen майже в $15 млрд

Раніше концерн визнав, що такий пристрій було встановлено приблизно на 11 млн автомобілів у всьому світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram