ГоловнаСвіт

МВС РФ запропонувало брати відбитки пальців у всіх іноземців, які в'їжджають у країну

Зараз процедуру дактилоскопії в РФ зобов'язані проходити лише мігранти, які звернулися по патент або дозвіл на роботу.

МВС РФ запропонувало брати відбитки пальців у всіх іноземців, які в'їжджають у країну
Дактилоскопия

МВС Росії запропонувало з 2017 року зробити обов'язковою процедуру дактилоскопії для всіх іноземних громадян, які приїжджають у Росію.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Олександр Горовой, передає "Интерфакс".

"Ми сьогодні повинні в спокійному режимі провести цю роботу", - сказав він (цитата з ТАСС).

Горовой додав, що це питання обговорюватимуть представники МВС і МЗС Росії з колегами, в тому числі з СНД.

У лютому цього року Костянтин Ромодановський, який займав на той час посаду голови ФМС Росії, повідомив, що вже два роки в Росії діє автоматизована система обов'язкової дактилоскопічної реєстрації трудових мігрантів. За його словами, цю процедуру пройшли майже сім мільйонів осіб.

У квітні 2016 року "Независимая газета" написала, що, за її даними, "законопроект про тотальну дактилоскопію всіх, хто в'їжджає в Росію, отримав підтримку влади".

Сьогодні процедуру дактилоскопії зобов'язані проходити лише мігранти, які звернулися по патент чи дозвіл на роботу, решта - за бажанням.

Нагадаємо, у квітні 2014 року керівник паспортно-візового відділу Генконсульства Польщі в Калінінграді консул Януш Яблонський заявив, що з 1 січня 2015 року росіянам доведеться здавати відбитки пальців, щоб отримати шенгенську візу.

У листопаді того самого року з'явилася новина, що депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков мав намір внести законопроект про обов'язкову дактилоскопію росіян.

Через два роки, в жовтні 2016 року, президент РФ Володимир Путін підписав указ про те, що Росгвардія займеться проведенням обов'язкової дактилоскопії в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram