ГоловнаСвіт

Ердоган може зустрітися з Путіним наприкінці липня, - МЗС Туреччини

Президенти РФ і Туреччини попередньо домовилися про зустріч у рамках саміту G20 в Китаї.

Ердоган може зустрітися з Путіним наприкінці липня, - МЗС Туреччини
Фото: EPA/UPG

Зустріч президентів Росії та Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Ердогана може відбутися наприкінці липня - початку серпня.

Про це в ефірі турецького телеканалу NTV заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє РБК-Україна.

Він також розповів, що запросив в Анталію міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Раніше Чавушоглу повідомив, що Путін і Ердоган домовилися про зустріч у рамках саміту G20 в Китаї, однак турецький президент запропонував провести переговори ще до поїздки в КНР.

"Ми працюємо в цьому напрямку, будемо проводити необхідні консультації між відомствами на різних рівнях для підготовки такої зустрічі", - розповів турецький міністр.

Нагадаємо, 27 червня на сайті Кремля з'явилося повідомлення, згідно з яким Ердоган вибачився перед Путіним за збитий Су-24. Пізніше Туреччина спростувала наявність вибачення в листі Ердогана до Путіна.

Вибачення з боку турецької влади були однією з головних умов Кремля для відновлення відносин з Анкарою після того, як турецькі ВПС збили російський Су-24 у листопаді минулого року. Москва неодноразово заявляла, що для нормалізації відносин Туреччина повинна попросити пробачення і відшкодувати збиток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram