ГоловнаСвіт

Ізраїльських екстремістів запідозрили у вбивстві палестинського немовляти

За даними ЗМІ, будинок палестинської сім'ї закидали коктейлями Молотова

Ізраїльських екстремістів запідозрили у вбивстві палестинського немовляти
Сгоревший дом в деревне Дума на Западном берегу Иордана
Фото: EPA/UPG

18-місячна дитина загинула, її батьки та чотирирічний брат отримали поранення унаслідок підпалу будинку на Західному березі Йордану, в якому підозрюються ізраїльські екстремісти.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на служби безпеки Ізраїлю.

Будинок підпалили в селі Дума неподалік від міста Наблус у той момент, коли в ньому перебувала сім'я. За інформацією палестинських агентств WAFA і Maan, будівлю закидали коктейлями Молотова. Місцеві жителі бачили чотирьох осіб, які зникли у сусідньому єврейському поселенні.

Як повідомили в ізраїльській поліції, на стінах будинку знайшли написи на івриті, що закликають до помсти. Поліція підозрює у причетності до підпалу рух "Таг мехір", прихильники якого виступають проти присутності палестинців на Західному березі. Їх вважають організаторами серії нападів на мечеті.

На Західному березі налічується понад 120 єврейських населених пунктів, в яких живуть понад 300 тис. осіб.

Міжнародна спільнота вважає, що території Східного Єрусалиму і Західного берега річки Йордан були окуповані Ізраїлем, і не визнає легітимним розміщення на них єврейських поселень. У жовтні 2014 року Палестина розробила проект резолюції Радбезу ООН з вимогою припинення окупації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram