ГоловнаСвіт

Радбез РФ оголосив Польщу і Румунію потенційними цілями

Росія не задоволена розміщенням ПРО у Східній Європі.

Радбез РФ оголосив Польщу і Румунію потенційними цілями
Фото: http://www.inosmi.ru

Радбез Росії оголосив Польщу і Румунію потенційними цілями у зв'язку з розміщенням на їхній території елементів американської системи протиракетної оборони.

Про це заявив заступник секретаря Ради безпеки РФ Євген Лук'янов, пише "Интерфакс".

"Їм би краще думати про інше, тій самій Польщі, Румунії. Розміщення елементів ПРО, пускових установок, які реально націлені на наші стратегічні ядерні сили, - це для них проблема. Вони автоматично стають нашими цілями. Якщо їм подобається бути цілями через американські системи озброєння, це їхній вибір", - заявив він.

Лук'янов також заявив, що рішення США відправити 250 танків у Східну Європу можна пояснити нездоровим збудженням, а не реальною загрозою. "Нездорове збудження деяких держав, нових членів Атлантичної блоку не є обґрунтуванням для існування якихось загроз. Це, швидше за все, до лікаря. Напевно, тут більше терапії, ніж хірургії. Ця терапія спрямована цим бенефіціарам - прибалтійським країнам, Польщі, Румунії", - сказав заступник секретаря Радбезу РФ.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що Росія становить реальну небезпеку для країн Балтії, і тому НАТО готується до відбиття можливої агресії з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram