ГоловнаСвіт

Учні з Тулузи впізнали однокласника в бойовику з "Ісламської держави"

За деякими даними, бойовик ІД є братом "тулузького стрільця", який вбив 7 осіб у 2012 році

Учні однієї зі шкіл французького міста Тулуза стверджують, що в страті араба-ізраїльтянина серед бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" брав участь їхній однокласник.

Як пише The Telegraph, вони впізнали хлопчика за відео, яке розповсюдила терористична організація.

За словами шкільного інспектора, хлопчикові не більш як 12 років. "Його особу не розкривають. Діти впізнали в одному з тих, хто страчував, свого однокласника, але ми мусимо бути обережними", - заявив він, додавши, що у нього є інформація про учня, який не відвідував школу з березня 2014 року.

Раніше агентство Associated Press з посиланням на джерело у французькій розвідці повідомило, що обидва учасники страти - підліток і чоловік - є громадянами Франції. При чому влада країни не виключає, що другий з них може бути зведеним братом "тулузького стрільця" Мохаммеда Мери - ісламіста, який у березні 2012 року застрелив в Тулузі і сусідньому місті Монтобані сімох людей. Його жертвами стали троє військовослужбовців, троє дітей у віці від трьох до семи років і вчитель-рабин. Пізніше Меру було застрелено під час облоги його будинку.

Відео страти Мухаммада Мусаллама бойовики ІД поширили в інтернеті 10 березня. На записі, який триває 13 хвилин, чоловік зізнається в тому, що його завербувала і навчала ізраїльська розвідка. За його словами, працювати на спецслужби йому запропонували батько і старший брат. Він нібито приєднався до "Ісламської держави", щоб передавати ізраїльтянам інформацію про схованки зі зброєю, бази і палестинських новобранців.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" почало наступ у червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії та Іраку. З серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram