ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Соратник Навального отримав політичний притулок у Британії

У Росії триває переслідування представників опозиції

Соратник Навального отримав політичний притулок у Британії
архив
Фото: segodnya.ua

Виконавчий директор "Фонду боротьби з корупцією" Олексія Навального, Володимир Ашурков, отримав політичний притулок у Великобританії.

Про це повідомив адвокат його цивільної дружини Олександр Сальников, інформує ТАСС.

"Мені відомо, що Ашурков отримав політичний притулок у Великобританії", - сказав Сальников. Адвокат також зазначив, що не має інформації, чи отримала притулок цивільна дружина Ашуркова Александріна Маркво.

Слідчий комітет завів кримінальну справу за фактом шахрайства проти Александріни Марквей у грудні 2014 року.

Восени 2014 Маркво з дітьми перебували у Великобританії. Її нинішнє місцезнаходження слідству невідомо.

Маркво звинувачують у шахрайстві під час виконання держконтракту з організації читань у парках столиці, а також конкурсу літературних анонсів. За даними слідства, у 2010-2014 роках керована нею компанія "БЮРО17" отримала з федерального і московського бюджету 64 млн рублів, однак контракти належним чином не виконала.

Зокрема, за версією слідства, Марвко на безоплатній основі використовувала міську інфраструктуру у Москві для проведення одного із заходів. "Однак в офіційних звітах було вказано про нібито оренду приміщення та зазнані у зв'язку з цим витратами у розмірі понад 2 млн. рублів", - повідомлялося на сайті Слідчого комітету Росії.

Про те, що Ашурков попросив політичний притулок у Великобританії, стало відомо в жовтні 2014 року.

Фонд боротьби з корупцією було створено у 2011 році. Він об'єднує кілька проектів Навального: "РосПил" (пошук і припинення підозрілих держзакупівель), "Рос'Яму" (базу даних дефектів дорожнього покриття), "РосВибори" (моніторинг виборів), "РосАгіт" і "Добру машину правди" (поширення інформації про корупцію в органах влади).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram