ГоловнаСвіт

У Латвії міністру відмовили в доступі до держтаємниці

Раніше його колега подала у відставку у зв'язку з аналогічною відмовою

У Латвії міністру відмовили в доступі до держтаємниці
Фото: id77.livejournal.com

Бюро захисту Конституції Латвії (спецслужба держбезпеки країни) відмовило міністру регіонального розвитку Роману Наудиньшу в допуску до роботи із секретною інформацією.

Як повідомляє 15 серпня DELFI, відповідне рішення ухвалено після перевірки, яка дозволила засумніватися в тому, що міністр здатний зберігати державну таємницю.

Наудиньш обурився цим і заявив, що оскаржить рішення в Генпрокуратурі. Політик також припустив, що бюро захисту Конституції "веде політичну гру", намагаючись послабити позиції Національного об'єднання перед виборами (міністр представляє націонал-консервативне політичне об'єднання в уряді).

Прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма, однак, заявила, що не має наміру звільняти Наудиньша у зв'язку з рішенням спецслужби. Міністр же повідомив, що не має наміру подавати у відставку.

Раніше в допуску до держтаємниці відмовлено міністру юстиції Латвії Байбі Броку, яка також представляє націонал-консервативний блок. Після невдалої спроби домогтися скасування рішення Брока звільнилася із займаної посади. За її словами, не маючи допуску до держтаємниці, вона не може "якісно брати участь у вирішенні всіх питань, що належать до її компетенції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram