ГоловнаСвіт

Ассанж відповів на претензії хакерів

Anonymous неодноразово висловлювали солідарність з Wikileaks.

Ассанж відповів на претензії хакерів
Скриншот баннера на сайте Wikileaks

Засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассанж відповів на претензії представників хакерського руху Anonymous, обурених банером з проханням пожертвувати гроші на розвиток ресурсу. Посилання на лист Ассанжа було опубліковано 15 жовтня в мікроблозі Wikileaks.

У зверненні йдеться про те, що банер дійсно дратує, але саме цієї мети домагалася адміністрація сайту. За словами Ассанжа, це нагадування про те, що дії американської влади і спецслужб разом з фінансовою блокадою Wikileaks спрямовані на знищення ресурсу.

Водночас, підкреслює Ассанж, щоб прибрати банер необов'язково платити: він зникне на добу, якщо відвідувач сайту опублікує посилання на сторінку у своєму акаунті в Facebook або Twitter або просто почекає. Крім того, доступ до "витоків" через торренти, як і раніше, здійснюється без банера.

Лист Ассанжа було опубліковано у відповідь на заяви, що з'явилися раніше в деяких популярних мікроблогах, які ведуться від імені Anonymous. У них хакери різко негативно поставилися до рішення Wikileaks закривати матеріали банером з проханням пожертвувати гроші ресурсу. Так, власники мікроблогу @AnonymousIRC 11 жовтня оголосили, що відфолловили акаунт @wikileaks і відмовляються від підтримки ресурсу.

Раніше Anonymous неодноразово висловлювали солідарність з Wikileaks. Зокрема, хакери організовували атаки у відповідь на заходи проти ресурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram