ГоловнаСвіт

Японський прем'єр відвідав аварійну АЕС "Фукусіма-1"

Це п'ята поїздка прем'єра Ноди в префектуру.

Японський прем'єр відвідав аварійну АЕС "Фукусіма-1"

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода відвідав у неділю четвертий енергоблок аварійної АЕС "Фукусіма-1", вислухав доповідь про перебіг ліквідаційних робіт і зустрівся з ліквідаторами, повідомило інформаційне агентство Кіодо.

Прем'єр уперше відвідав четвертий енергоблок, пошкоджений вибухом водню в березні 2011 року. Йому доповіли про перебіг підготовчих робіт з витягування відпрацьованих ядерних стрижнів, повідомляє РІА "Новости".

Окрім того, Нода зустрівся з ліквідаторами, деякі з яких працювали на станції під час і відразу після аварії.

"Як громадянин Японії я вдячний вам за те, що ви прийняли тут бій найстрашнішої й найважчої пори", - сказав Нода.

Це п'ята поїздка прем'єра Ноди в префектуру і друга на станцію. До вечора Нода відвідає центральну апаратну першого і другого енергоблоків, а також ознайомиться з перебігом робіт із дезактивації в селищі Нарахама.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9,0, який згодом назвали Великим східним. Жертвами трагедії стали близько 19 тисяч осіб. Слідом за підземними поштовхами на узбережжя прийшло 14-метрове цунамі, яке затопило чотири із шести реакторів АЕС "Фукусіма-1" і вивело з ладу систему охолодження реакторів, що спричинило серію вибухів, унаслідок чого в атмосферу й океан потрапили радіоактивні речовини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram