ГоловнаСвіт

У Сербії протестували проти антиісламського фільму

Люди тримали в руках прапори Туреччини та Боснії і Герцеговини.

У Сербії протестували проти антиісламського фільму

Кілька тисяч людей у Сербії в п'ятницю брали участь в акції протесту проти демонстрації аматорського фільму "Невинність мусульман".

Мирна акція пройшла в місті Нові Пазар, у південній частині Сербії, де мусульмани становлять значну частку населення. Протест очолили вболівальники місцевої футбольної команди.

У натовпі демонстрантів були помітні прапор Туреччини, боснійський прапор із ліліями (зазвичай використовується мусульманськими об'єднаннями Боснії і Герцеговини), перекреслений прапор НАТО, транспаранти, на яких було написано "Пророк у моєму серці" і "Свобода Палестині, Афганістану і Лівії".

Головний муфтій сербської ісламської спільноти Муамер Зукорлич повідомив, що його об'єднання не брало участі в організації протесту, але підтримує проведення акції, оскільки "мусульмани мають право протестувати проти образ".

Нагадаємо, масові акції протесту спалахнули в низці мусульманських країн минулого тижня - після появи в Інтернеті фільму "Невинність мусульман", знятого в США, в якому пророка Мухаммеда показано в непривабливому світлі. Цього тижня виступи перекинулися і на інші країни, де проживають численні мусульманські громади, зокрема, на Австралію, Бельгію, Францію і Великобританію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram