ГоловнаСвіт

Італія: роботодавці стурбовані виборами 2013 року

Експерти прогнозують відновлення італійської економіки.

Італія: роботодавці стурбовані виборами 2013 року
Фото: EPA/UPG

Голова федерації італійських роботодавців Confindustria Джорджто Сквінзі в четвер висловив стурбованість із приводу невизначеності результатів виборів 2013 року, а також висловив сподівання, що вони не додадуть проблем італійській економіці.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

"Вибори наступного року нині під знаком питання", - сказав він, представляючи останні економічні прогнози Confindustria.

"Я сподіваюся, що результати виборів наступного року не додадуть нових проблем. Прогноз на відновлення навесні пов'язаний із економічними розрахунками, в тому числі зі скороченням боргу", - сказав він журналістам.

Італія перебуває в рецесії з середини минулого року. Спад підкреслюють суворі заходи економії, що їх вживає технократичний уряд прем'єр-міністра Маріо Монті. Ці заходи спрямовані на контроль державних фінансів і запобігання борговій кризі.

Лука Паолацці, голова дослідницького підрозділу Confindustria, заявив, що національні вибори можуть внести елемент невизначеності та "можуть призвести до відтермінування рішення про витрати й інвестиції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram