ГоловнаСвіт

На Нью-Йорк обрушився торнадо

Швидкість поривів вітру сягала 113 кілометрів на годину.

На Нью-Йорк обрушився торнадо
Фото: www.meteoplaneta.rs

Торнадо обрушився на кілька районів Нью-Йорка в суботу, 8 вересня.

Стихія пройшлася по прибережних частинах Квінса і Брукліна. Стовп з піску розкидав автомобілі, руйнував лінії електропередач та зривав крівлю.

Стихія вдарила по півострову Рокевей. За даними Національної метеорологічної служби США, швидкість поривів вітру досягала 113 кілометрів на годину. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Очевидці розповідають, що пориви вітру підкидали в повітря лавки та сміттєві урни, а також виривали з землі дерева і стовпи електропередач. За деякими даними, вітер підняв в повітря кілька автомобілів.

Шторм зірвав дахи будівель в серфінг-клубі Breezy Point. "Ми всі були налякані, - зізналася агентству Рейтер співробітниця клубу Кейтлін Уолш. - У всьому будинку були розбиті вікна, згасло світло... Все навколо тряслося".

На Нью-Йорк обрушилися сильні дощі, принесені штормом. "Як завжди кажуть у таких випадках, звук був схожий на шум поїзда", - каже місцевий житель Пітер Малоуні. В інтернеті з'явилися відео, зняті місцевими жителями, на яких зображено торнадо і сміття, яке літає в повітрі.

За даними Національної метеорологічної служби, за ніч суботи негода пошириться на райони штатів Нью-Джерсі, Коннектикут, Меріленд, Нью-Гемпшир, Массачусетс і Пенсільванія. Там можливі нові торнадо.

Крім того, торнадо змусив організаторів Відкритого чемпіонату США з тенісу - престижного турніру серії "Великого шолома" - перервати півфінальний матч за участю другої та п'ятої ракеток світу Новака Джоковича і Давіда Феррера. Поліція Нью-Йорка розпорядилася евакуювати стадіон імені Артура Еша, де проходив матч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram