ГоловнаСвіт

Саудівський король тимчасово передає повноваження крон-принцу

Абдалла виїхав на відпочинок за межі країни.

Саудівський король тимчасово передає повноваження крон-принцу
Фото: http://donbass.ua

Король Саудівської Аравії Абдалла вперше тимчасово передав свої повноваження крон-принцу Салману, а сам поїхав за кордон, повідомляє Reuters.

"Цим наказуємо: принцові Салману керувати державою і справами її, пильнувати інтереси підданих Наших під час Нашого перебування за межами королівства", - говориться в королівському указі.

Однак в указі не йдеться, куди і з якою метою поїхав 89-річний Абдалла, і як довго він пробуде за кордоном.

Салмана було призначено спадкоємцем Абдалли в червні, після смерті двох наслідних принців, Султана і Найєфа, за останні вісім місяців. Роль крон-принца означає не тільки те, що Салман успадкує владу після смерті Абдалли, але робить його заступником короля в упралінні виконавчою владою. Салман, що народився 1935 року, більше ніж 50 років очолював провінцію Ер-Ріяд. Дипломати вважають, що він, ймовірно, продовжить економічні та соціальні реформи Абдалли, коли стане королем.

Два тижні тому Абдалла в доброму здоров'ї з'явився на людях в Мецці, де відбувалася конференція ісламських держав. Тоді він бадьоро привітав кожного лідера і між вітаннями вів бесіду з президентом Ірану Махмудом Ахмадінежадом. Незважаючи на це, в ЗМІ з'явилися чутки про те, що король нездоровий і часто відчуває напади нездужання. Однак ці припущення не були підтверджені офіційно.

Старші члени королівської сім'ї часто відпочивають за межами королівства під час задушливих літніх місяців, але в минулому Абдалла іноді  залишався на своїй віддаленій віллі всередині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram