ГоловнаСвіт

Брейвіку вирішили піти на поступки у в'язниці

"Норвезькому стрільцю" дозволять спілкуватися з журналістами.

Брейвіку вирішили піти на поступки у в'язниці

Норвезька в'язниця "Іла", в якій буде утримуватися терорист Андерс Брейвік, має намір піти на деякі поступки, щоб компенсувати йому перебування в ізоляції і відсутність спілкування.

Про це повідомив директор в'язниці Кнут Б'яркейд.

"На моїй пам'яті це перший випадок в норвезькій історії, коли ув'язнений буде так довго перебувати на особливо суворому режимі утримання. Ми повинні якось компенсувати йому ізоляцію, щоб у нього не розвинулося ніяких відхилень", - зазначив Б'яркейд. За його словами, адміністрації в'язниці доведеться "піти на поступки щодо відвідувань, наявності в камері комп'ютера тощо".

Один раз на тиждень ув'язненому терористові буде дозволено приймати відвідувачів. Спілкування буде відбуватися через прозору перегородку під наглядом персоналу в'язниці, тривати воно буде одну годину. Такі самі правила діятимуть і для журналістів, які хочуть взяти у Брейвіка інтерв'ю. При цьому їм, як і звичайним відвідувачам, потрібно буде пройти огляд. Директор в'язниці підкреслив, що адміністрація не планує контролювати зміст інтерв'ю ув'язненого.

Крім того, Б'яркейд повідомив, що терорист зможе листуватися і навіть посилати поштою книги, які напише. Перед відправкою всі написані ним послання будуть читати співробітники "Іли".

Нагадаємо, в минулу п'ятницю Окружний суд Осло визнав Андерса Брейвіка осудним і засудив його до 21 року тюремного ув'язнення з можливим продовженням цього терміну. Брейвік утримуватиметься в блоці особливо суворого режиму. Зараз він єдиний такий в'язень у Норвегії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram