ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці готові звільнити іранських заручників

Основною умовою звільнення є допомога Тегерана в припиненні кровопролиття в Сирії.

Сирійські повстанці готові звільнити іранських заручників
Фото: EPA/UPG

Заступник командувача Вільної сирійської армії полковника Маліка аль-Курді заявив, що сирійські повстанці звільнять групу з 48 іранців, якщо Тегеран почне дотримуватися прав своїх співгромадян, а також допоможе припинити кровопролиття в Сирії.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на "Голос Америки."

"Цю просту вимогу висунув сирійський народ, чиї представники піддаються утискам і кожен день гинуть мученицькою смертю", - заявив аль-Курді.

Проте він не пояснив, яким чином, на його думку, Тегеран повинен вплинути на ситуацію в Сирії.

Реакція Ірану на заяву лідера повстанців залишається невідомою.

Нагадаємо, група іранців була викрадена повстанцями 4 серпня. Повстанці звинуватили їх у співпраці з іранськими спецслужбами, заявивши, що серед заручників є бійці Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). Хоча спочатку Тегеран спростував цю заяву, пізніше він визнав, що деякі паломники дійсно раніше проходили службу в цьому підрозділі. Проте сирійці наполягають, що щонайменше троє з них є командирами корпусу. Крім того, повстанці стверджують, що один з викрадених очолює регіональне командування напіввійськового корпусу басиджів.

Іран, незважаючи на підтримку інших народних повстань, в результаті яких були повалені лідери Єгипту, Лівії та Ємену, підтримує спроби президента Сирії Башара Асада придушити 17-місячне повстання проти його правління. Крім того, іранські лідери звинувачують Захід у змові з арабськими країнами з метою повалення сирійського керівництва і зміцнення статусу Ізраїлю в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram