ГоловнаСвіт

Дві особи загинули під час гасіння лісової пожежі в Іспанії

За фактом загибелі людей розпочато розслідування.

Дві особи загинули під час гасіння лісової пожежі в Іспанії
Фото: svit24.net

Під час гасіння лісової пожежі на південному сході Іспанії загинули двоє осіб, іще двох госпіталізували з опіками. Один загиблий працював у місцевому лісництві, другий, як і обидва поранені, був співробітником бригади боротьби з лісовими пожежами.

Пожежа, в якій загинули люди, почалася в районі міста Аліканте вдень 12 серпня й охопила загалом 600 гектарів. Гасіння вогню тривало всю ніч, у ньому брали участь близько 200 осіб, а також були задіяні кілька одиниць техніки. Станом на ранок 13 серпня пожежу локалізовано, відкритих вогнищ горіння немає.

За фактом загибелі людей розпочали розслідування. Від початку літа це вже третя жертва лісових пожеж у Валенсії: у перших числах липня в регіоні загинув пілот пожежного вертольота, який розбився під час гасіння пожежі. Ще чотири людини загинули наприкінці липня внаслідок лісової пожежі в провінції Херона в Каталонії.

Літо 2012 року видалося в Іспанії вкрай сухим і спекотним, через що країну охопили лісові пожежі. Тільки в липні на території країни вигоріли ліси на площі більш ніж 50 тисяч гектарів.

На сьогодні одна з найбільших і найнебезпечішних лісових пожеж в Іспанії триває на Канарських островах. Пожежа вже знищила близько чотирьох тисяч гектарів і призвела до евакуації п'яти тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram