ГоловнаСвіт

На північному сході Іспанії вирують лісові пожежі

Є жертви.

На північному сході Іспанії вирують лісові пожежі
Фото: EPA/UPG

У пожежах, що охопили Каталонію на північному сході Іспанії, загинули чотири людини, зокрема 15-річна дівчинка.

Про це повідомляє Reuters 23 липня.

За словами уряду Каталонії, всі чотири жертви були французами. Батько і його 15-річна дочка загинули в неділю, намагаючись вирватися з полум'я. Вони спускалися до моря схилом скелі, але зірвалися і загинули у хвилях. Ще один чоловік помер від серцевого нападу в прикордонному місті Льєрс. Останньою жертвою став 64-річний чоловік, який помер у понеділок від опіків. Уряд Каталонії каже, що загалом принаймні 23 людини отримали опіки.

Пожежа в Каталонії

За словами міністра внутрішніх справ Каталонії Феліпе П'юїги, локалізувати пожежі не вдається через сильні вітри, швидкість яких сягає до 90 кілометрів за годину. Мешканці району Альт-Емпорда - загалом понад 150 тисяч осіб - отримали розпорядження не виходити зі своїх будинків. Через цю місцевість проходить основний маршрут з Іспанії на південь Франції.

Згідно з повідомленням ИТАР-ТАСС, займання сталося в неділю вдень, в провінції Херона, за 500 метрів від французького кордону, і "через сильний вітер стрімко поширилося на велику територію". Хоча до гасіння пожеж залучено близько 20 літаків і вертольотів, а також військових і французьких пожежників, вогонь далі поширюється.

За даними влади Каталонії, вогнем знищено близько 13 тисяч гектарів лісу.

Зараз транспортне сполучення в регіоні порушено. Окрім того, припинено рух потягів між Іспанією та Францією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram