ГоловнаСвіт

Асад запропонував припиняти насильство в Сирії поступово, - Аннан

Завтра відбудеться зустріч сирійської опозиції з МЗС Росії.

Асад запропонував припиняти насильство в Сирії поступово, - Аннан
архивное фото
Фото: davidicke.com

Міжнародний посередник ООН Кофі Аннан на прес-конференції в Тегерані заявив, що президент Сирії Башар Асад запропонував припиняти конфлікт у Сирії крок за кроком, починаючи з районів, які найбільше постраждали внаслідок антиурядового повстання.

Про це повідомляє Reuters 10 липня.

У понеділок Аннан, намагаючись відродити свій невдалий мирний план із припинення насильства в Сирії, зустрівся з Асадом у Дамаску. Він сказав, що Асад запропонував "почати роботу" з нуля "в деяких районах, де відбувається жорстоке насильство, - щоб спробувати стримати насильство в цих районах і крок за кроком створити і покласти йому край в країні". Попри це, Аннан сказав, що має обговорити цю пропозицію з сирійською опозицією, перш ніж приступати до дій.

Після зустрічі з Асадом у Дамаску міжнародний посередник попрямував до Тегерана, де заручився підтримкою Ірану. Наступним пунктом призначення Аннана стане Багдад.

МЗС Франції сказало, що Аннан представить висновки за підсумками своєї поїздки в Раді Безпеки ООН в Нью-Йорку в середу.

Водночас головний союзник Сирії - Росія - запропонував провести засідання "Групи дій" щодо Сирії. Пропозиція Росії представляє собою альтернативу зустрічам групи "Друзі Сирії", яка виступає проти Асада.

"Ми вітали б організацію чергового засідання "Групи дій" у Москві, при цьому не будемо проти і Женеви, якщо спецпосланець та учасники групи вважатимуть це більш зручним. У кожному разі бачимо актуальність у проведенні такого заходу", - цитує "Інтерфакс" заступника міністра закордонних справ Росії Михайла Богданова.

Сирійська політична опозиція у вигнанні, сирійська національна рада (СНС), в середу проведе переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. На чолі делегації СНС, що складається з десяти членів, стоїть Абдельбассета Сіда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram