ГоловнаСвіт

У Лівії підпалили склад з документами для виборів

Мешканці східного регіону вимагають більшої автономії.

У Лівії підпалили склад з документами для виборів

За два дні до парламентських виборів у Лівії в місті Адждабія загорівся головний центр зберігання матеріалів для проведення виборів, повідомляє Reuters 5 липня.

Згідно з заявою поліції, ведеться розслідування за підозрою в підпаленні складу, в якому містяться бюлетені та інше обладнання, необхідне для виборів. Поліція також сказала, що головний штаб виборчої комісії, який, на відміну від центру зберігання матеріалів, розташований в центрі міста, не постраждав.

У минулі вихідні протестувальники, які вимагають більше повноважень для східного регіону Лівії Кіренаїки, штурмували офіс виборчої комісії в центральному східному місті Бенгазі.

Проведення вільних виборів в Лівії стало можливим після повалення 2011 року режиму Муаммара Каддафі, який прийшов до влади в результаті військового перевороту і правив країною 42 роки.

Багато жителів Кіреїнакі скаржаться на зневагу з боку тимчасового керівництва в Тріполі і кажуть, що їх регіон - місцезнаходження основної частини нафтової промисловості Лівії - повинен мати більшу автономію і доступ до фінансових ресурсів.

Нагадаємо, що 7 липня в Лівії відбудуться перші за 42 роки вибори в Генеральний національний конгрес, який розробляє конституцію країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram