ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці зруйнували армійські казарми

Є жертви.

Сирійські повстанці зруйнували армійські казарми
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці штурмували казарми урядових військ у північно-західній провінції Латакія в ніч проти середи - загинуло щонайменше 20 військовослужбовців.

Про це повідомляє Reuters 20 червня з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини.

Обсерваторія, яка базується у Великобританії й має мережу контактів у Сирії (зокрема, це повстанці, активісти опозиції та члени державної безпеки), повідомила, що повстанці полонили кількох військових, зокрема полковника, і захопили кілька кулеметів і гранатометів.

"Із початку минулої ночі до 5:00 ранку бунтівники атакували комплекс казарм регулярної армії, що складається з трьох будівель, дві з яких впали", - сказав керівник обсерваторії Рамі Абдельрахман.

Протягом останніх кілької тижнів спостерігається сплеск нападів повстанців на танки й армійські контрольно-пропускні пункти. Активісти опозиції говорять, що повстанці з Вільної сирійської армії змогли захопити й утримати територію в деяких районах країни.

Організація Об'єднаних Націй стверджує, що більш ніж 10 тисяч осіб убиті урядовими військами. Уряд країни, своєю чергою, заявляє про понад 3400 жертв із боку збройних сил Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram