ГоловнаСвіт

Навальний відмовився від експертизи почерку

Опозиціонера допитали як свідка.

Навальний відмовився від експертизи почерку
Фото: стоп кадр из видеоролика www.lifenews.ru

Опозиціонер Олексій Навальний знову приїхав на допит у СКР, де йому пред'явили постанову про проведення експертизи його почерку. Навальний відмовився, пославшись на те, що має статус свідка. Допит Сергія Удальцова з дружиною тривав довше, ніж його.

"Допит у СК закінчився. Власне, допиту і не було: мені запропонували дати зразок почерку для експертизи. Я відмовився. І все", - написав Навальний у своєму мікроблозі у Twitter.

Опозиціонер пояснив журналістам, що мав право відмовитися від цієї процедури, тому що у справі про заворушення на Болотній площі 6 травня проходить як свідок. Із будівлі СКР Навальний вирушив до офісу Фонду боротьби з корупцією, де правоохоронні органи розпочали черговий обшук.

"Зараз буде продовжено обшук в нашому офісі, а конкретно - у сейфі, який вчора опечатали, бо не було ключів. У сейфі діаманти", - пожартував опозиціонер у Twitter.

На допит до Слідчого комітету в середу вранці також прийшов координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов разом зі своєю дружиною Анастасією. Вони також мають статус свідків у справі про заворушення на Болотній.

"Я з чистим сумлінням сьогодні прибув на допит, бо жодних злочинів і правопорушень не здійснював. Власне, про це я і розповім слідству, відповім на всі питання, які, звичайно, не стосуються мого особистого життя", - сказав Улальцов журналістам перед початком допиту.

Опозиціонерів Бориса Нємцова й Іллю Яшина викликали на повторний допит у СКР 15 червня.

Тим часом опозиція вирішила взяти паузу й наразі до осені не має наміру проводити черговий мітинг.

За словами активіста руху "Солідарність" Сергія Давідіса, влітку опозиція проводитиме мітинги, але заледве чи вони будуть такими масштабними, як два минулі.

"Це не означає, що ми нічого не робитимемо. Якщо відбуватимуться якісь значущі події, я не виключаю, що можливі й великі акції", - сказав Давідіс "Интерфаксу".

Раніше Сергій Удальцов запропонував провести чергову масштабну акцію протесту 7 жовтня, в день народження Володимира Путіна.

Напередодні в Москві опозиція провела ходу та мітинг. Акція минула без особливих інцидентів. За різними даними, в мітингу взяли участь від 15 до 120 тис. осіб.

Перший "Марш мільйонів" відбувся у Москві 6 травня і завершився масовими безладами і сутичками опозиціонерів з ОМОНом на Болотній площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram