ГоловнаСвіт

Туреччина заблокувала "ВКонтакте"

Російські туристи нарікають.

Туреччина заблокувала "ВКонтакте"
Фото: http://ria.ru

У Туреччині, за рішенням стамбульського суду, заблоковано доступ до російської соцмережі "ВКонтакте".

Причини цього рішення офіційно не називають, сайт соцмережі повідомляє, що доступ до веб-сторінки закрито на підставі рішення Другого суду Стамбула у цивільних справах від 2 травня.

Отримати офіційні коментарі турецької влади РІА "Новости" наразі не вдалося.

Раніше в Туреччині неодноразово блокували доступ до відеосервісу YouTube через розміщення в ньому роликів з образою засновника республіки Ататюрка, а також до інших сайтів - через розміщені там порнографічні матеріали.

Газета "Сабах", коментуючи рішення стамбульського суду з приводу російської соцмережі, зазначає, що воно може негативно позначитися на відвідуванні Туреччини туристами з РФ. За прогнозами, цього року Туреччину можуть відвідати близько 4 мільйонів росіян.

"З одного боку, очевидна позиція уряду, який скасував візи з Росією. По інший бік - ті, хто забороняє нашим російським гостям доступ до соціальної мережі. Російські туристи нарікають. Нарікають і представники турецької індустрії туризму, зауважено навіть скасування бронювань (готелів)", - пише "Сабах".

"Туроператори зараз опрацьовують питання, як оминути заборону і забезпечити вільне спілкування наших російських гостей зі своїми сім'ями", - зазначає турецька газета, називаючи рішення суду про блокування доступу до популярної російської соцмережі "пасткою для туристів".

"ВКонтакте" - найбільша російська соціальна мережа, в якій зареєстровано понад 100 мільйонів акаунтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram