ГоловнаСвіт

На кордоні з Польщею - багатокілометрові черги

Польські митники планують страйк.

На кордоні з Польщею - багатокілометрові черги
Фото: contact.az

На період проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу рух на українсько-польському кордоні може бути паралізовано.

Як повідомляє "Сегодня", через страйк польських митників, які протестують проти підвищення пенсійного віку, біля кордону вишикувалися величезні черги, здебільшого з вантажівок.

Співробітники польської митниці неофіційно зізналися нам, що це тільки початок акції протесту. Через пару днів, за їхніми словами, черги можуть зрости, і в них стоятимуть легковики. Тож ті, хто зібрався їхати через кордон на матчі євротурніру власними авто, ризикують потрапити в "мегакорок".

Офіційно митна служба Польщі запевняє, що на туристів і підприємців акція протесту не вплине. А затримки, мовляв, пов'язані з великим напливом туристів на кордоні - багато хто повертався власними автівками з відпусток на травневі свята.

Страйк польських митників стартував тиждень тому. Причина - польський сейм підвищив пенсійний вік для чоловіків і жінок до 67 років. Митники вимагають відпускати їх на пенсію у віці 55 років.

Всього тиждень страйку польських митників, розповіли в Асоціації міжнародних перевізників України, обійшлася українським автоперевізникам в 350 млн грн збитків.

Раніше повідомляли, візовий режим між Україною та Польщею на час чемпіонату Євро-2012 не скасовуватимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram