ГоловнаСвіт

Лукашенко готовий іти назустріч ЄС

"Санкції проти Білорусі - це дорога в нікуди"

Лукашенко готовий іти назустріч ЄС
Фото: EPA/UPG

Учора президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився з приводу відносин із Євросоюзом. За його словами, якби європейці розуміли, що санкції діють і Білорусь можна нагнути в той бік, у який вони хочуть, хіба вони відмовилися б від них?

Про це повідомили в прес-службі президента Білорусі.

"Напевно, вони зрозуміли, що санкції - це дорога в нікуди, це безперспективно. Вони, напевно, зрозуміли, що Білорусь їм потрібна", - наголосив О. Лукашенко.

Також він додав: "Якщо ЄС сьогодні готовий без умов, не нагинаючи нас уліво, вправо, розмовляти

з нами по-людськи, то ми готові будь-коли повернутися з будь-яких питань за стіл переговорів. Ми не яструби, яструбиною політики в Білорусі не було і не буде. Тому ми готові сідати й обговорювати будь-які проблеми".

Щодо відносин з Росією, то, як зазначив Лукашенко, тут немає гострих питань.

"Ми створили Єдиний економічний простір, де всі рівні, вже немає воєн, ні молочних, ні інших. Ми маємо величезний ринок: близько 170 млн людей, передусім завдяки Росії, тобто знято всі економічні та суспільно-політичні питання, які були", - сказав президент.

О. Лукашенко наголосив, що Білорусь і Росія співпрацюватимуть у всіх керунках.

"Закритих тем у нас немає у військово-технічній галузі, в обороні наших рубежів, і ми з росіянами будемо вибудовувати спільну оборонну політику, стратегію, тактику і на практиці здійснюватимемо це", - сказав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram