ГоловнаТехнології

"Укртелеком" вирішив відмовитися від телеграм

Послуги телеграфного зв'язку компанія припинить надавати з березня. 

"Укртелеком" вирішив відмовитися від телеграм

Компанія "Укртелеком" ухвалила рішення з 1 березня 2018 року припинити надання послуг телеграфного зв'язку загального користування для всіх категорій споживачів.

Про це йдеться в оголошенні компанії в газеті "Урядовий кур'єр" у четвер.

"Будуть припинені прийом, обробка і передача на доставку телеграм усіх видів і категорій", - повідомляє "Укртелеком".

Як пояснює компанія, таке рішення ухвалено у зв'язку з істотним скороченням числа телеграм, які відправляються, що пов'язано з розвитком електронних каналів комунікації і поширенням використання цифрового підпису. Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та брак його підтримки з боку виробників, зазначив оператор.

У прес-службі "Укртелекому" агентству "Інтерфакс-Україна" додали, що послуга передачі телеграм швидко втрачає свою популярність і її надання є збитковим для компанії. Зокрема, якщо 2015 року було надіслано близько 350 тис. телеграм, то наступного року - 100 тис., а зараз - тільки близько 10 тис. на квартал.

"Відповідно, доходи від послуги щороку вдвічі знижуються, і вони в кілька разів менші від витрат компанії на утримання телеграфу. Телеграфні послуги вже давно є збитковими для Укртелекому - це десятки мільйонів гривень на рік", - наголосили в прес-службі.

У компанії уточнили, що оскільки переважна більшість телеграм відправляється в робочі дні, то з грудня 2017 року протягом трьох місяців змінюється графік їх прийому і доставки: понеділок-субота, з 8:00 до 19:00, тоді як неділя та святкові дні будуть вихідними.

"Сподіваємося на розуміння тих небагатьох користувачів послуги і впевнені, що в разі потреби вони виберуть для себе інший схожий і сучасний канал комунікації, наприклад, пропозиції "Укрпошти", - зазначили в "Укртелекомі".

Нагадаємо, "Укртелеком" до 2011 року був у державній власності. Зараз він належить Ринату Ахметову. У жовтні суд першої інстанції постановив повернути "Укртелеком" державі, але рішення не набрало чинності через подачу апеляції.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram