>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ліверпуль" став найсильнішим футбольним клубом Європи (оновлено)

У британському дербі розгромлено"Тоттенгем".

"Ліверпуль" став найсильнішим футбольним клубом Європи (оновлено)
Ливерпуль
Фото: EPA/UPG

У столиці Іспанії на домашній арені "Атлетіко" "Ванда Метрополітано" відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів.

У битві за головний європейський клубний трофей вдруге в історії зійшлися дві британські команди - "Тоттенгем" і "Ліверпуль".

Перемогу здобули номінальні гості - "Ліверпуль" - 2:0.

Активна фаза гри почалася на 24-й секунді поєдинку, коли гравець "червоних" Садіо Мане влучив м'ячем у високо підняту у власному штрафному майданчику руку футболіста "шпор" Муси Сіссоко. Рефері матчу словенець Дамір Скоміна без роздумів вказав на "точку".

Мохамед Салах прошив ударом Уго Льоріса - 1:0, повів клуб з берегів Мерсі.

Мохамед Салах
Фото: EPA/UPG
Мохамед Салах

Швидко забитий гол не вирішив гру. Можливо, цьому посприяла непрохана гостя, яка спробувала зі стюартами зіграти в гру "Наздожени-но".

Фото: EPA/UPG

Наздогнали.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Матч був вельми жвавим і виглядав цікаво. Однак крім двох небезпечних ударів крайніх захисників "Ліверпуля" Трента Александра-Арнольда і Ендрю Робертсона, команди за перші 45 хвилин нічого особливого біля воріт суперника більше не створили.

Другий тайм минув на одному диханні. Обидві команди продемонстрували якісний футбол. Однак "Ліверпулю" вдалося за рахунок збалансованої гри в обороні й атаці до останніх хвилин утримувати переможний для себе рахунок. До того ж непробивним був цього вечора голкіпер Алісон.

А за три хвилини до закінчення основного часу матчу Дівок Оригі, який вийшов на заміну, подвоїв перевагу "червоних" до 2:0.

"Ліверпуль" ушосте у своїй історії став найсильнішим футбольним клубом Європи. А Юрген Клопп перервав невтішну для себе серію із шести програних поспіль фіналів.

Оновлення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram