>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гвоздик став першим послом доброї волі Червоного Хреста України

Боксер має намір відкрити власний благодійний фонд.

Гвоздик став першим послом доброї волі Червоного Хреста України
Александр Гвоздик
Фото: boxingscene.com

Першим Послом доброї волі Товариства Червоного Хреста України став чемпіон світу з боксу в напівважкій вазі за версією WBC харків'янин Олександр Гвоздик.

Меморандум щодо цього підписали Гвоздик і генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус, повідомляє Укрінформ.

"Олександр Гвоздик - перший посол доброї волі Червоного Хреста України за роки незалежності. Ми зробили цей вибір не механічно, а свідомо, як то кажуть, серцем, керуючись не тільки його досягненнями в спорті, а й загальними поглядами на гуманітарні цінності. Серед них - культ здорового способу життя, популяризація спорту, що важливо для молоді, а також принципи політичної нейтральності та добровільності", - зазначила на церемонії підписання меморандуму Білоус.

Як сказав Гвоздик, перший крок, який він зробить у новому статусі - це відкриття власного благодійного фонду: "Наразічлени фонду - я і моя дружина, але сподіваюся, що до нас приєднуються інші спортсмени і звичайні люди-гуманісти".

За його словами, у понеділок він вже поїде з Харкова на тренування в Європу, а звідти - в США, де живе.

"Я пам'ятаю свої нові обов'язки і обіцяю не підвести, тому що зараз в Україні допомога вкрай необхідна тисячам людей. Також як посол просуватиму ідеї гуманізму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram