>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Харкові пройшов шаховий турнір за участю олімпійських чемпіонів і Ушеніної

Участь брали і діти.

У Харкові завершився товариський шаховий турнір між місцевими та київськими спортсменами, участь в якому взяли діти і відомі гросмейстери. Загальнокомандну перемогу здобули гості. Про підсумки турніру повідомив народний депутат, президент Харківської обласної Федерації шахів Олександр Грановський у facebook.

Фото: facebook

За звання кращих змагалися імениті й титуловані шахісти: дворазові Олімпійські чемпіони Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко, 14-та чемпіонка світу (і перша серед українських шахісток) Ганна Ушеніна, Євгенія Долуханова, яка входить в Топ-100 провідних шахісток світу, чемпіон світу в командному заліку Володимир Баклан, срібний призер Всесвітньої шахової Олімпіади-2018 Юлія Осьмак і багато інших.

"Силами Харківської, а також за допомогою Київської шахових федерацій провели товариський турнір. Основні учасники - талановиті дітки і дорослі, вже давно відомі гросмейстери. Непідробне задоволення кожен з причетних (і я зокрема) отримав від участі в турнірі діток, багато з яких показали дивовижні результати. Кажуть, що позапланові чемпіонати такого рівня раніше не проводилися, тож нам є над чим ще працювати. Знаю не з чуток, що всі, хто брав участь, залишилися по-справжньому задоволені", - прокоментував Грановський.

Фото: facebook

За його словами, важливо залучити до цього виду спорту дітей.

"Ми вже почали йти цим шляхом і обов'язково отримаємо якісний результат", - підсумував нардеп.

Фото: facebook

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram