>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА склав із діючих тренерів символічну збірну ЛЧ

УЄФА згадав тренерів Ліги чемпіонів, коли вони були гравцями.

УЄФА склав із діючих тренерів символічну збірну ЛЧ
Фото: twitter.com/UEFA

Європейська футбольна організація склала символічну збірну Ліги чемпіонів, в яку увійшли діючі тренери команд-учасниць цього турніру, повідомляє УЄФА на своєму офіційному сайті.

УЄФА визначив схему гри цієї команди як 1-3-2-3-1-1

Інтернаціональна команда складається з трьох іспанців, двох італійців і аргентинців, німця, турка, португальця і голландця.

Голкіпер: Хулен Лопетегі (Іспанія; в цей час - тренер "Реала"). Грав за "Реал", "Логроньєс", "Барселону" і "Райо Вальєкано". Зіграв один матч за збірну Іспанії.

Центральний захисник: Маурісіо Почеттіно (Аргентина, "Тоттенгем"). У Європі виступав за барселонський "Еспаньол", з яким завоював Кубок Іспанії, а також за "Парі Сен-Жермен" і "Бордо". Провів 20 матчів за національну команду.

Центральний захисник: Фатіх Терім (Туреччина, "Галатасарай"). Грав 11 років за "Галатасарай", з яким Терім тричі вигравав Кубок Туреччини. За збірну Туреччини провів 51 матч, у 35 з яких був капітаном.

Центральний захисник: Юрген Клопп (Німеччина, "Ліверпуль"). Виступаючи за "Майнц-05" у період з 1990 по 2001 рік, він забив 52 м'ячі в 325 матчах.

Правий захисник: Сержіу Консейсау (Португалія, "Порту"). Виграв два чемпіонати Португалії з "Порту", після чого вирушив в "Лаціо". У складі римського клубу завоював скудето, а також Кубок Італії, Кубок кубків і Суперкубок УЄФА. У 56 матчах за збірну Португалії провів 12 м'ячів, включаючи хет-трик у ворота німців на Євро-2000.

Лівий захисник: Еусебіо Ді Франческо (Італія, "Рома"). Виступав за "Емполі", "Луккезе", "Перуджу", "П'яченцу", "Анкону" і "Рому". Провів 12 поєдинків у складі збірної Італії.

Центральний півзахисник: Хосеп Гвардіола (Іспанія, "Манчестер Сіті"). З "Барселоною" шість разів виграв чемпіонат Іспанії і два рази - Кубок, а також завоював Кубок європейських чемпіонів і Кубок кубків. Потім виступав у "Брешії", "Ромі", "Аль-Ахлі" з Дохи і мексиканському "Дорадос де Сіналоа". У складі збірної Іспанії провів 40 матчів і завоював "золото" домашньої, в буквальному сенсі (Барселона) Олімпіади-1992.

Центральний півзахисник: Дієго Сімеоне (Аргентина, "Атлетіко"). Виступаючи за "Лаціо", "Інтернаціонале", "Атлетіко", "Севілью" і низку інших клубів. З міланцями він виграв Кубок УЄФА, з римлянами - Суперкубок УЄФА, а з мадридцями - чемпіонат Іспанії.

Центральний півзахисник: Марк ван Боммель (Голландія, ПСВ). З ПСВ виграв чотири чемпіонати і один Кубок Нідерландів, а також двічі визнавався найкращим гравцем країни. Грав за "Баварію", "Мілан" і "Барселону", з якою виграв Лігу чемпіонів-2005/06.

Атакуючий півзахисник: Карло Анчелотті (Італія, "Наполі"). Починав кар'єру в "Пармі", потім виступав у "Ромі" (виграв Серію А і чотири Кубкм) та "Мілані" (два скудето і два Кубка чемпіонів).

Нападник: Ернесто Вальверде (Іспанія, "Барселона"). Як гравець за свою працьовитість отримав прізвисько Мураха. Шість років захищав кольори "Атлетика", забивши 44 голи в 170 матчах. Перед цим допоміг "Еспаньйолу" вийти у фінал Кубка УЄФА-1987/88, у якому каталонці поступилися по пенальті "Байєру". Недовго виступав за "Барселону" і "Мальорку".

Фото: www.uefa.com

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram