>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські спортсмени не поїдуть на Універсіаду в Красноярськ

Зимова Універсіада-2019 пройде без участі українських спортсменів.

Українські спортсмени не поїдуть на Універсіаду в Красноярськ
Фото: XSPORT.ua

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов повідомив, що українські спортсмени пропустять зимову Універсіаду-2019 в Красноярську.

"На Універсіаду в Красноярськ точно ніхто не поїде. Може, хтось вирушить під якимось нейтральним прапором, але потім будемо розбиратися з цими спортсменами. З чемпіонатом з боксу в Сочі будемо вирішувати.

Я знаю і доповідав керівництву країни про те, що є такі проблеми - ліцензії на Токіо-2020. Я все це знаю. Будемо думати, вирішувати, домовлятися з міжнародними федераціями. Є якісь компромісні механізми, хотілося б, щоб міжнародне спортивне співтовариство нас почуло", - зазначає міністр.

Окрім того, Жданов додав, що профільне міністерство не фінансуватиме членів національної збірної, які хочуть виступати в Росії.

"Я не буду підписувати накази про їхню участь. Ці змагання не будуть включені в єдиний змагальний план. Вони не будуть приносити звання і не будуть офіційними. Але якщо вони поїдуть, то будемо розбиратися. Якщо вони і поїдуть, то не за державні кошти. І це не будуть члени національної збірної", - акцентував спортивний функціонер.

Цього тижня міністр молоді та спорту України підписав наказ про заборону участі українців у змаганнях, що проводяться на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram