>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шахістка Ганна Музичук стала чемпіонкою світу з бліцу

Два дні тому українка виграла чемпіонат з рапіду.

Шахістка Ганна Музичук стала чемпіонкою світу з бліцу
Фото: qatarchess.com

Українська шахістка Ганна Музичук захистила звання найсильнішої шахістки в бліці, вдруге поспіль вигравши чемпіонат світу.

Як повідомляє sportarena.com, Музичук набрала 13 очок у 17-ти партіях і посіла перше місце на чемпіонаті світу з бліцу, який проходив у Катарі 29-30 грудня.

За підсумками першого дня світової першості Ганна посідала п'яте місце, відстаючи від лідера на одне очко. Проте в другий змагальний день зуміла реабілітуватися і підтвердити статус найкращої шахістки в бліці.

Початок другого дня чемпіонату світу був не найкращим для Музичук - українка не зуміла перемогти в трьох партіях поспіль, зігравши всі внічию. Очки, втім, втрачали і головні суперниці, завдяки чому відставання Ганни від лідера і далі було одне очко.

Уже в наступних чотирьох партіях Музичук не дозволяла собі втрачати очки, і така успішна серія дозволила українці не тільки наздогнати суперниць, а й очолити таблицю за три партії до кінця турніру. Ключовою стала перемога над китаянкою Тань Чжун у 14-му турі, після якої Ганна і вийшла на перше місце.

Інтрига в боротьбі за перемогу, проте, зберігалася до останнього туру: українська шахістка вигравала 0,5 очка росіянкам Катерині Лагно і Валентині Гунин. Виходячи з додаткових показників навіть нічия дозволяла Музичук утримати першу позицію, однак українка вирішила не випробовувати долю - Ганна Музичук переграла чорними представницю Болгарії Антоанету Стефанову, вигравши п'яту партію поспіль.

Музичук захистила своє звання найсильнішої в світі в бліці, яке вона здобула два роки тому.

Нагадаємо, два дні тому Ганна Музичук стала чемпіонкою світу в рапіді, а українець Василь Іванчук - чемпіоном світу в цій шаховій дисципліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram