>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Надаль знову зганьбився на Вімблдоні - програв 19-річному юніору

Щороку іспанець дарує світові нову трав'яну сенсацію

Надаль знову зганьбився на Вімблдоні - програв 19-річному юніору
Фото: EPA/UPG

Рафа Надаль безнадійний на Уїмблдоні в цілому і на траві зокрема - іспанець третій рік поспіль програє "абикому".

У 2012 році Рафу "опустив" Лукаш Росол, 2013 року принизив Стів Дарсіс, а 2014 року квиток в один кінець виписав Нік Кіргіос.

Австралієць, який займає не зрозумій яке місце в світовому рейтингу (144-е), у чотирьох сетах обіграв наразі першу ракетку світу.

19-річний юніор, який вперше бере участь в дорослому Вімблдоні і для якого це лише п'ятий "Шолом" в недовгій кар'єрі гравця, виявився сильнішим у чотирьох сетах.

Надаль за недоброю традицією програв перший сет і почав "повставати з попелу" надалі. Але трапився промах: наприкінці третьої партії Рафа не зміг "брейканути", а згодом програв тай-брейк.

А в четвертій партії іспанця вже не було на корті. Двічі програючи свою подачу, Надаль попрощався з надіями реалізувати себе на зеленому турнірі. Результат - 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3 на користь Кіргіоса.

Кіргіос став другим в історії тенісистом, що не входять у ТОП-100 рейтингу АТР, який переграв на "Шоломі" лідера світового рейтингу. Першопрохідцем був росіянин Ольховський і також на Вімблдоні - у 1992 році Андрій у статусі 193-ї ракетки світу переграв Джима Кур'є.

Зазначимо, що Надаль на Вімблдоні поповнив свою очкову скарбничку на 170 очок і, у разі тріумфу Новака Джоковича на турнірі, попрощається зі званням першої ракетки світу. Сербу в чвертьфіналі протистоятиме Марін Чиліч.

Інші пари чвертьфіналістів мають такий вигляд:

Маррей - Димитров

Федерер - Вавринка

Кіргіос - Раонич

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram