>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українець очолив команду з Підмосков'я

Горшков перебрався до Росії в 1996-му році

Українець очолив команду з Підмосков'я
Фото: ФК "Зенит"

Головним тренером раменського "Сатурна" стане Олександр Горшков, останнім місцем роботи якого був пермський "Амкар".

Горшков виступав за "чорно-синіх" у період з 2002 по 2003 рік. Очікується, що до роботи він приступить в понеділок, коли в Раменському почнеться селекційний збір. На нього буде запрошено багато гравців, які є вихованцями молодіжної академії, і виступаючих у молодіжній першості Росії.

Зазначимо, що Сатурн раніше виступав в російському елітному дивізіоні. Клуб фінансувався з обласного бюджету. Але після того, як Борис Громов покинув пост губернатора Московської області, "Сатурн" закрили. Сталося це 2010 року. Тепер клуб відновлять, і він почне свої виступи з другого російського дивізіону.

Нагадаємо, Горшков народився в Кіровську (Луганська область). У чемпіонатах України півзахисник грав за київський СКА, вінницьку "Ниву" і одеський "Чорноморець". У 1996 році Олександр перебрався в Росію. Він провів один сезон в сочинській "Перлині" і перейшов у "Зеніт". За пітерський клуб українець виступав до 2008 року й виграв чемпіонат Росії, Кубок Росії і Кубок УЄФА. У складі пітерців Олександр провів 195 матчів і забив 23 голи.

За збірну України Горшков провів всього 4 матчі (лише Леонід Буряк довіряв півзахисникові), але відзначився 2 забитими м'ячами.

2009 року Горшков почав тренерську кар'єру. Українець працював у "Зеніті" (асистент головного тренера в молодіжній команді), "Амкарі" (асистент), "Балтиці", "Нижньому Новгороді" і "Русі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram