>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: ми перебуваємо в незвичній ситуації

"Гірники" втратили ініціативу в боротьбі за "золото"

Луческу: ми перебуваємо в незвичній ситуації
Фото: EPA/UPG

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу підбив підсумки виступів своєї команди у попередніх турах.

"У першій частині поєдинку з "Металістом" сталося те саме, про що я говорив раніше: було і невезіння, були нескоординованість, неуважність. Ми проаналізували голи в наші ворота в Харкові. Пропускали м'ячі, хоча під час розбору знали досконально, як потрібно діяти в тому чи іншому епізоді.

Але цього не зробили - ні з "Дніпром", ні з "Металістом". На щастя, другий гол у наші ворота був для нас наче холодний душ. З тієї миті команда повністю змінилася і стала такою, яку я знаю і ціную, яку я готую. Підсумковий результат - 4:2. Але могло бути і 7:2, і навіть більше…

Я розмовляв з футболістами і сказав, що це перша гра, в якій я бачу ту команду, до якої звикли всі! Ще раз підкреслю: все це завдяки тим, хто знає, як завойовуються титули, тим, хто грав торік у "Шахтарі" і хто зараз став основою.

На жаль, наразі наші новачки нічим не допомагають. Вони продовжують робити помилки, занадто багато діяти індивідуально - в цілому з великими труднощами асимілюються з нашою грою, хоча дуже талановиті. Тому ми перебуваємо у незвичній для нас ситуації: ми зараз на рівних з нашими суперниками".

Нагадаємо, в суботу "Шахтар" зазнав п'ятої поразки в поточному сезоні чемпіонату України (навесні команда програла вже другий матч у Прем'єр-лізі). "Дніпро", маючи на одну гру менше, набрали з "гірниками" порівну очок. Таким чином, саме команда Рамоса є "тіньовим" лідером УПЛ. У середу "Шахтар" у Києві битиметься з "Динамо". Кияни відстають від "гірників" на 4 пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram