>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс більше не керує українським футболом

На прощання він назвав 11 принципів для футболістів.

Суркіс більше не керує українським футболом
Фото: www.sport-express.ua

Григорій Суркіс сьогодні, 2 серпня, покине пост президента Федерації футболу України (ФФУ). На конгресі ФФУ, що проходить сьогодні, Суркіс не запропонував своєї кандидатури на посаду голови федерації.

"Йдучи з посади я не йду з футболу. І це ключовий фактор, який дає мені право поділитися з шановним зібранням деякими думками про головне", - сказав він. При цьому, залишаючи посаду президента ФФУ, Суркіс буде членом виконавчого комітету УЄФА, до якого переобиратиметься наступного року.

Один із делегатів запропонував обрати Суркіса почесним президентом ФФУ, однак той відмовився, мотивуючи, що це суперечить регламенту федерації.

У встановлений термін 30 із 49 її колективних членів висунули кандидатуру 62-річного Конькова на обрання президентом ФФУ на 14-му позачерговому звітно-виборному конгресі національної асоціації

— із повідомлення прес-служби ФФУ

Суркіс також озвучив на конгресі 11 принципів розвитку футболу. "За своєю суттю ці принципи є практичним утіленням широко відомих 11 базових цінностей УЄФА. Цими ж постулатами, тільки адаптованими до наших вітчизняних реалій, керувався у своїй повсякденній роботі і управлінський апарат ФФУ, бажаючи природним чином якомога щільніше та міцніше інтегрувати наш футбол в єдину загальноєвропейську сім'ю. Мова не тільки і не стільки про категорії вигоди, скільки про шкалу цінностей", - зазначив він.

На думку Суркіса, сукупність цих цінностей лежить в основі філософії розвитку гри і майбутнього прогресу, "до досягнення якого ми обов'язково повинні прагнути".

Суркіс займав посаду президента ФФУ з 2000 р. Одним із головних його досягнень стало те, що Україна та Польща 2007 року вибороли право приймати чемпіонат Європи з футболу - 2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram