>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мірча Луческу: "Є тиждень до закриття трансферного вікна..."

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поділився думкою після перемоги над "Карпатами" (3:0).

Мірча Луческу: "Є тиждень до закриття трансферного вікна..."
Фото: segodnya.ua

- Сьогодні було досить спекотно: як у плані температури на вулиці, так і в грі. Почали дуже добре, на початку тайму створили декілька моментів для голу, а потім якийсь період не знали, що робити на полі. Так продовжувалося доти, поки ми не зрозуміли слабкості суперника. Але не хотів би загострювати увагу на них. З того моменту ми показали себе на полі дуже грамотними. Кожен з гравців знав, як використовувати ці слабкі місця суперника, і ми легко забили всі три м'ячі. Що стосується другого тайму... у нас таке, на жаль, трапляється. Мали чотири-п'ять ситуацій для голу, але ми були не повністю сконцентрованими, розслаблялися і не могли вразити ворота суперника. Те, що створювалися моменти, мене радує. Але водночас потрібно було більш зібрано зіграти в обороні. Ми дозволили супернику вийти з воротарем один на один, а в Лізі чемпіонів такі моменти будуть покарані. Подякував футболістам - вони сьогодні заслуговують оплесків за гру. Але всім без винятку ще потрібно працювати в плані концентрації. Це моя проблема, і я думаю, що вирішу її.

- Мабуть, важко, якщо навіть не неможливо, налаштувати гравців на другий тайм, коли після першого рахунок 3:0.

- По ідеї, так не повинно бути. Гравці, які виходять на заміну, повинні бути краще за тих, кого змінюють. Вони ж, можливо, змагаються навіть не з суперником, а з тими, замість кого виходять. Повторюся, повинні бути краще за них. У цьому плані я незадоволений.

- Містер, з якої причини в заявці не було Вілліана?

- Чи вважає хтось із вас, що в тій ситуації, в якій він зараз перебуває, його голова думає в правильному напрямку? Не хотів би, щоб він сьогодні грав і отримав якусь травму, а таке можливо. Він відпочине, а потім подивимося і вирішимо, що робити. Є тиждень до закриття трансферного вікна, за який, можливо, все вирішиться.

- Коли ви провели потрійну заміну, було таке відчуття, що від "Карпат" не залишиться каменя на камені. Все-таки, що не вдалося? У чому причина?

- За великим рахунком, мені потрібно повторити те, що я відповідав на попереднє питання.

- У якому б поєднанні "Шахтар" не виступав цього сезону, складається враження, що чемпіонат України, скажімо так, для того, щоб вийти в Лігу чемпіонів…

- Чемпіонат України - дуже сильний чемпіонат! Київське "Динамо" на виїзді обіграв "Боруссію" (Менхенгладбах), а "Металіст" легко в гостях розбирається з бухарестським "Динамо". У "Дніпра" теж великі шанси пройти далі, а "Арсенал" виграє 5:0 за сумою і не проходить далі тільки через своєї помилки. Донецький "Металург", який повинен був легко проходити "Тромсе"! Ми повинні говорити про це, порівнюючи чемпіонати, а не про те, що ми зараз виграємо 3:0 у "Карпат" чи в інших матчах. Все потім має перейти на міжнародні поєдинки. Я вважаю, що чемпіонат України виріс і дуже сильний.

- Як ви оціните, наскільки "Шахтар" зараз готовий до головних поєдинків у сезоні? Адже основне завдання команди - реабілітуватися за невдалий виступ у Лізі чемпіонів минулого року.

- Найголовніше - виграти чемпіонат. Потім буде реабілітація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram