>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голландські клуби отримають від телебачення 1 млрд євро

Щоправда, за дванадцять років.

Голландські клуби отримають від телебачення 1 млрд євро
Фото: www.ed.nl

Корпорація News Corp придбала контрольний пакет акцій компанії Eredivisie Media and Marketing, що здійснює трансляції матчів чемпіонату Голландії.

EMM було створено 2008 року 18-ма клубами вищого дивізіону чемпіонату Голландії. Ця організація представляла інтереси клубів і займалася усіма фінансовими питаннями, пов'язаними з показом матчів чемпіонату. Після цієї угоди у клубів залишилася частка в 49%. Компанія Роберта Мердока успішно себе зарекомендувала в Англії, Італії та інших країнах, де вона працює на довгостроковій основі за допомогою бренда Sky. Поки що не відомо, чи буде перейменовано канал Eredivisie Live на Fox або Sky.

Фінансової сторони угоди не розкривають, але якщо вірити голландській газеті De Telegraaf, сума контракту становить 1 мільярд євро ($ 1,23 млрд) за 12 років. Угода набуде чинності з сезону 2013/14, вона розрахована до сезону 2024/25 включно. Нова компанія заплатить клубам 60 мільйонів у перший рік, 80 - у другий, а потім щороку по 100 мільйонів євро. Також FIC покриє борг Eredivisie Live в 60 мільйонів євро перед клубами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram