>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ринок міжнародних трансферів обвалився

Упродовж останніх шести місяців у всьому світі різко скоротилася кількість трансферів і впали ціни на гравців, повідомляє міжнародний керівний орган ФІФА.

Ринок міжнародних трансферів обвалився
Фото: ukrgazeta.com

За перше півріччя 2012 року кількість завершених трансферів скоротилася на 9%, тоді як загальна вартість угод упала на 34%.

Загальний дохід від 4793 трансферів у всьому світі станоив 576 млн доларів.

Такі цифри оприлюднила організація Transfer Matching System - орган ФІФА, який займається системою трансферів і завдяки використанню сучасних електронних технологій стежить за тим, щоби трансфери були прозорими.

"Нам іще треба подивитися, що відбуватиметься в липні та серпні, коли відкриються трансферні вікна Європи, щоб зрозуміти, це просто тимчасовий спад або частина тривалої тенденції", - сказала Ізабель Солаль із TMS.

"Чесні правила"

Пані Солаль додала, що причиною застою на ринку трансферів, можливо, є економічний спад у багатьох країнах і нові правила трансферів, які ввів УЄФА.

"Клуби намагаються вирівнювати доходи і витрати, але ситуація проясниться ближче до вересня", - сказала вона в інтерв'ю ВВС.

Цифри, озвучені органом ФІФА, стосуються лише міжнародних трансферів і не включають статистику переходів гравців між клубами однієї країни.

П'ять найбільших футбольних ліг - Англії, Німеччини, Франції, Італії та Іспанії - відкривають трансферні вікна з 1 липня по 31 серпня.

Традиційно першу частину гучних угод європейські клуби укладають упродовж першого трансферного вікна, яке відкривають у січні, а під час літнього трансферу здійснюють гучні переходи другого півріччя.

Згідно з "чесними правилами", затвердженими УЄФА, клуби можуть купувати гравців тільки за готівку, причому це повинні бути кошти, які заробив клуб, а не позика чи спонсорські гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram