>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Дель Боске: після замін зрозумів, що в основний час не програємо

Наставник збірної Іспанії прокоментував вихід своєї команди у фінал Євро-2012.

Дель Боске: після замін зрозумів, що в основний час не програємо
Фото: EPA/UPG

- Португалія добре грала в обороні, ми мали не так багато гольових шансів. В овертаймі вже ми зіграли трохи краще, плюс ще й власне нам пощастило в серії післяматчевих пенальті. Я хочу привітати португальців із гарною грою, але так сталося, що пощастило саме нам.

- Іспанія на цьому турнірі пропустила лише один м'яч.

- А ми не хочемо грати в обороні, ми хочемо грати в атаці. Звичайно, наша збірна має гарних захисників, але й гравці атаки в нас дуже високого класу. Думаю, для них це не останній тріумф.

- Заміна Хаві - це наслідок його втомленості?

- Так, він втомився, звичайно. Хоча, якби було треба, він грав би й далі. Але я своїми замінами збирався додати швидкості в атаці: і Педро, і Хесус Навас - гравці, які швидші за Хаві. При цьому Хаві проводить цей чемпіонат на дуже хорошому рівні. З виходом Хесуса Наваса і Педро ми почали створювати більше гольових моментів. І іншим гравцям їхній вихід також пішов тільки на користь.

- Сеск Фабрегас - ментально стійкий? Чим іще пояснити його бажання бити останнім?

- Так, Сескові не позичати холоднокровності. Це було власне його бажання - бити п'ятим. І я вирішив не перешкоджати йому.

- Як прокоментуєте "паненку" Серхіо Рамоса? Це додало команді впевненості?

- Так, йому випав дуже важливий удар. Утім, він бачив, у який кут стрибатиме Руй Патрісіу, і коли побачив рух воротаря, підсік м'яч по центру. Звичайно, це додало нам упевненості.

- Арбелоа тяжко було, граючи проти Криштіану Роналду?

- Усі гравці, зокрема і флангові, втомилися в сьогоднішньому матчі. Та й Роналду, напевно, не виняток. Звичайно, Арбелоа було нелегко - але ж він міг розраховувати на підстраховку від Піке, Серхіо Рамоса, та й Хорді Альба міг допомогти. Ну і не треба забувати, що й Альваро провів дуже гарний сезон.

- Ви вийшли у фінал чемпіонату Європи, не створивши багато гольових моментів, лише в серії пенальті. Вас хвилює цей факт?

- Повторюся, португальці створили нам проблеми, і я можу тільки привітати їх з гарною грою. Але вихід Хесуса Наваса і Педро переламав гру, ми відчули себе впевненіше і зрозуміли, що не програємо в основний час. Ми досить упевнені в собі, щоб нікого не боятися у фіналі.

- Про фінал. Ви вже грали і з Німеччиною - власне у фіналах, і з Італією - на цьому чемпіонаті. З ким би хотіли зіграти в недільному фіналі?

- Немає особливої різниці. У фіналі складний будь-який суперник. Тому, впевнений, і фінальний матч вийде гарним і стане окрасою турніру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram