ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові жорстоко побили представника партії Шарія

Поліція порушила кримінальне провадження.

Фото: Нацполіція

У Харкові в ніч із 24 на 25 червня побили одного з активістів "Партії Шарія".

У поліції Харківської області повідомили, що порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство).

Також попередньо встановлено, що двоє невідомих напали на 28-річного громадянина й нанесли йому тілесні ушкодження.

Сам проросійський блогер заявив, що побили "хлопця, який вів колону в Київ".

“Усе, "Нацкорпус" і Офіс Президента зважилися на вбивство. Вижив дивом. У реанімації борються за життя", – написав Шарій.

Він також заявив, що за дві години до події молодик нібито написав заяву в поліцію про погрози. На підтвердження цієї інформації Шарій опублікував талон із поліції про реєстрацію заяви.

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, колишній український журналіст Шарій зараз веде відеоблог і пише статті, у яких нібито викриває українську владу. У 2012 році він стверджував литовській владі, що його переслідував проросійський режим президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь держустанов у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи. У лютому 2015 року в Департаменті міграції Литви заявили, що Шарія можуть позбавити політичного притулку в цій країні, оскільки після перемоги Майдану Янукович втік до Росії.

У 2017 році співробітники Служби безпеки провели виховну бесіду з помічницею Шарія, яка за гонорари знімала сюжети для дискредитації України.

У грудні минулого року активісти прогнали співробітників Шарія із залу засідань Київського апеляційного суду, де розглядається справа волонтерки Юлії Кузьменко.

У січні 2020 в Херсоні спалили офіс партії Шарія.

А 15 червня в Києві прихильників Шарія прогнали з території Шевченківського суду, де обирали запобіжний захід активісту Сергію Стерненку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram