ГоловнаСуспільствоОсвіта

Зеленський вніс законопроєкт про скасування державної підсумкової атестації в 2020 році

Атестати отримають усі випускники шкіл без складання ДПА.

Зеленський вніс законопроєкт про скасування державної підсумкової атестації в 2020 році
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року".

"У зв'язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. [Вони] мають право пройти державну підсумкову атестацію, в тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - сказано в тексті законопроєкту.

Цього року випускники отримають атестати про закінчення школи.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня Кабінет Міністрів несподівано скасував пробне ЗНО і запропонував випускникам пройти його онлайн.

За даними Міністерства освіти і науки, на основну сесію зовнішнього незалежного тестування зареєстровано 379 000 учасників. Основна сесія ЗНО має початися 25 червня.

15 червня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що в МОЗ розглядають варіант повного скасування ЗНО, на що різко негативно відреагувало Міністерство освіти і науки.

16 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що "ніхто не збирається скасовувати ЗНО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram