ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шмигаль назвав умову для повернення карантину

Критерії для пом'якшення карантину переглядати поки що не будуть.

Шмигаль назвав умову для повернення карантину
Фото: Youtube / Кабмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що повернення карантину можливе, якщо в 10 і більше регіонах країни відбудеться гіперболічне зростання кількості хворих.

Про це він сказав на пресконференції в четвер.

"Параметри, за якими обираються ті чи інші заходи для пом'якшення чи посилення карантину, прописані. Вони дієві... Ми не розглядаємо найближчим часом зміни системи управління карантином", - повідомив Шмигаль.

При цьому він додав, що посилення карантину можливе, якщо "в критичній кількості областей" почнеться гіперболічне зростання хворих. За його словами, це 10 і більше регіонів.

"Це буде приводом для прийняття рішення про посилення карантинних заходів", - визнав Шмигаль.

Він додав, що в разі повернення тотального карантину не виключено, що доведеться перенести місцеві вибори. "Якщо в Україні буде підстава для тотального обмеження, то ми будемо змушені перенести ці вибори", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, що 10 червня в Україні виявили рекордну кількість нових випадків COVID-19 - інфікувалися 689 осіб. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив зростання захворюваності на COVID-19 в Україні тотальним ігноруванням карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram